حسن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص لزوم شرکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخاب افراد آگاه و دغدغه مند در حوزه محیط زیست، بیان کرد: بیش از نیم قرن است که ما در حوزه حیات وحش قانونگذاری نداشتهایم اما در طول نزدیک به ۲ سال گذشته تصمیم گرفتیم که قوانین موجود را مورد بازنگری جدی قرار دهیم.
وی افزود: در بازنگریهای انجام شده اغلب موارد مطابق با شرایط روز بررسی و اصلاح شد که از جمله مهمترین آنها تخریب زیستگاه، حق آبه حیات وحش و جبران خسارتهای مرتبط با حیات وحش بوده است.
اکبری با تاکید بر اینکه در این قانون مشارکتهای مردم نیز در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در این خصوص جلسات متعددی برگزار شد و تمامی این موارد چکش کاری شدند و اکنون این لایحه برای ارائه به مجلس در دست دولت قرار دارد و به نظر میرسد یکی از اولین قوانینی که مجلس آینده آن را بررسی خواهد کرد، اصلاحیه قانون شکار و صید خواهد بود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: این قانون در بیش از ۵۰ ماده اصلاح و تنظیم شده است و برای تنوع زیستی و حیات وحش کشور بسیار سرنوشت ساز است.
اکبری ادامه داد: لازم است مردم توجه داشته باشند و افرادی را در روز رأیگیری مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند که آگاهی و علم لازم را برای بررسی مسائل و مشکلات محیط زیست داشته باشند و از این فرصت قانونی برای حفاظت از طبیعت کشور نهایت بهره را ببرند.
وی اضافه کرد: انتخاب افرادی که درک درستی از محیط زیست ندارند میتواند منجر به اتخاذ تصمیمات نادرست و آسیبزا در حوزه محیط زیست شود زیرا انتخاب ما سرنوشت محیط زیست و تنوع زیستی کشور را رقم میزند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اذعان داشت: به جرأت میتوان گفت که مسائل و مشکلات محیط زیستی جز ۵ مساله اصلی کشور هستند و با توجه به اینکه تمامی مدیران و مجریان در تمامی حوزهها تابع قوانینی هستند که در آن حوزه تدوین شده است، ما نیز برای بهبود شرایط در حوزه محیط زیست نیازمند بهبود کیفی قوانین در این حوزه هستیم.
اکبری تاکید کرد: از این حیث لازم است فارغ از تمامی دیدگاههای مطرح شده در مورد انتخابات، مردم عزیز کشورمان برای حفاظت از سرزمین و بهبود شرایط زیستی در انتخابات شرکت کنند و مؤلفه آگاهی و حساسیت در حوزه محیط زیست را از جمله شاخصههای اصلی انتخاب خود قرار دهند.
وی گفت: بستر توسعه در هر کشور محیط زیست و طبیعت آن کشور است و با توجه به اینکه مؤلفههای طبیعی کشور در آستانهها قرار دارند فرصتی برای غفلت وجود ندارد و اگر این دیدگاه وجود نداشته باشد کار ما در آینده سختتر خواهد بود.
نظر شما